Napsütés, iskola, óceánpart Gold Coast-i Szivárvány Magyar Iskola első tábora


Sikeresen lezajlott a Gold Coast-i Szivárvány Magyar Iskola első tábora. Iskolánk a Külföldi Magyar Cserkészszövetségnek köszönhetően valósíthatta meg első táborát, amelyet október 1. és 6. között a Sunshine Coast Recreation Centre-ben rendeztünk meg. A hatfős tanári gárdát Horváth Gyöngyi iskolavezető, Veress Krisztina tanársegéd, Hargitai Brigitta cserkészvezető és három Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas – Tilki Polett Brisbane-ből, Kiss Máté Jenő Melbourne-ből és Tózsa Mikolt Gold Coast-ról – alkották.

 

A tábor általános jókedvben zajlott, sok volt a nevetés, a napsütés, és számtalanszor mulattunk a tengerparton, ahol gyönyörű látványban fürdőztethettük lelkünket. A tábor menetrendjében a délelőttöt a magyar iskola foglalta el, melynek keretében a gyerekek naponta három órában foglalkoztak a magyar nyelvvel. Délután rövid csendespihenő után a gyerekek cserkészfoglalkozáson és olyan izgalmas programokon vettek részt, mint evezés, íjászat és falmászás. Ezenkívül sokat medencéztünk, számháborúztunk, énekeltünk, partizánost, hadijátékot és számtalan csoportjátékot játszottunk. Több programot is szerveztünk az óceánpartra, hatalmas élmény volt ilyen környezetben foglalkozásokat tartani.

A cserkészet a tábor szerves részét képezte. A gyerekekkel igyekeztünk megismertetni a cserkészet alapjait, megtanultuk a cserkészindulót és gyönyörűen tartottuk az alakit. Számomra is meglepetés volt, mikor a második nap felsorakozva vártak bennünket a kabinszemle előtt, de attól a naptól kezdve ez mindennapos esemény volt. A 6:30-as ébresztőt torna követte, majd reggeli után mindenki rendet rakott kabinjában és a tábor egész területén. A csapatmunkát erősítettük a gyerekekben, akiknek minden feladat során össze kellett tartaniuk. A tábor előrehaladtával a gyerekek szépen fejlődtek, egyre fegyelmezettebben viselkedtek és odafigyeltek egymásra. Gyönyörű cserkészcsapat lenne belőlünk.

Táborunk tematikája Mátyás király volt, ugyanis királlyá választásának 560. évfordulója okán a 2018-as év Hazánkban Mátyás király emlékéve. A táborban megalakult a Mátyás gang, melynek tagjai színvonalas, táncos-zenés előadással készültek a záró estre. Remélhetőleg a kedves olvasónak is alkalma nyílik majd megtekinteni a fergeteges műsort, melyet a Hungaro Fesztivál keretében újból bemutatunk. Legtöbb gyermekünknek ez a tábor jelentette első hosszabb távollétét szüleitől, amely alvásidőben számunkra is nagy kihívást jelentett. Az első két éjszaka kalandosra sikeredett, de a gyerekek hamarosan megnyugodtak és önfeledten adták át magukat a játék örömének.

Tózsa Mikolt, KCSP ösztöndijas