Nyári Magyar Iskola


2019. július 6. – 20.

Sík Sándor Cserkészpark – Fillmore, NY

Célunk magyar környezetet teremteni, amelyben külföldön élő, magyar származású, magyarul beszélő gyerekek testi és lelki biztonságban magyar nyelvkészségüket fejlesztik. Az iskolatáborban a két hét alatt az 50 tanítási órán kívül magyar nyelvű programokat, délutánonként szakköri foglalkozásokat, kirándulásokat és strandolási lehetőséget ajánlunk. Mindezt kortárs közösségben, életkornak, nyelvismeretnek megfelelő csoportban, felkészült Kárpát-medencei, amerikai és kanadai magyar tanárokkal, kiváló cserkészvezetőkkel végezzük. Ezek mind vidám nyaralássá varázsolják az iskolát.

Miért küldjük gyermekünket a Nyári Iskolába?

· Magyar kultúráról magyarul tanuljon.

· Új barátokat szerezzen, a régiek megtartása mellett.

· Tudjon alkalmazkodni egy közösséghez, ahol része lehet egy csoportnak.

· Jól érezze magát, mert játékra, játszótársra talál, akivel magyarul beszélhet.

· Új népdalokat, néptáncokat ismerjen meg.

· A vasárnapokat szentmise, istentisztelet teszi ünnepélyessé.

Eközben a magyar nyelv észrevétlenül gyermekeink nyelvévé válik.

A cserkészpark erdős-ligetes 158 holdja a Külföldi Magyar Cserkészszövetség tulajdona. Az elhelyezés faházakban, a tanítás az időjárástól függően a házakban vagy a szabadban, az erdei előadótermekben történik. A park épületei, felszerelései New York állam egészségügyi előírásainak megfelelnek, és állandó ellenőrzése alatt állnak. Orvos és kórház elérhető távolságban van. A Sík Sándor Cserkészpark, Fillmore, NY közelében, Buffalótól kb. másfél óra távolságra van. A tábor pontos címe: 10993 County Road 15, Fillmore, NY  14735.

A tábordíj teljes ellátással, iskolaszerekkel, kirándulási díjakkal együtt két hétre 575 U.S. dollár, amiből 150 dollár az előleg. Családoknak, több gyerek részvétele esetén, kedvezményt adunk. Visszalépés esetén az előleget nem áll módunkban visszaadni. A tábordíj a teljes ellátást, tanítást és a kirándulási költséget foglalja magában. Az oda-vissza utazás egyénileg történik.

Minden 8 és 14 év közötti magyarul beszélő gyermeket szeretettel hívunk és várunk! Aki nem ért és beszél magyarul, vagy nem tud beilleszkedni a közösségbe, azt nem tudjuk fogadni.

További információk az iskolatábor honlapján – www.iskolatabor.org – találhatók.

További kérdésekkel forduljon hozzánk:

Külföldi Magyar Cserkészszövetség
Walter Krisztina

(216) 870-9456

vagy

iskolatabor@gmail.com

www.iskolatabor.org